Снимка БулфотоПетролните фючърси поскъпват за трета поредна сесия на търговия, тъй

...
Снимка БулфотоПетролните фючърси поскъпват за трета поредна сесия на търговия, тъй
Коментари Харесай

Петролът поскъпва на фона на ексалиращото напрежение в Близкия Изток

Снимка Булфото

Петролните фючърси поскъпват за трета поредна сесия на търговия, защото вложителите наблюдават деликатно ескалиращото напрежение в Близкия Изток и оставят на назад във времето мощното повишаване на складовите ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати, съобщи БНР.

Серията информации за евакуиране на личен състав от Ирак от страна на Съединени американски щати, Германия, Холандия и Англия предвид на опасения за спор с Ирак ускоряват терзанията за допустимо нарушение на доставките на недопечен нефт от Персийския залив.

Заместник-министърът на защитата на Саудитска Арабия Халид бин Салман пък упрекна през днешния ден Иран, че е наредил офанзивите с дронове против две помпени станции на петролопровод в кралството. Фючърсите на петрола брент с доставка през юли нарастват с 1,25% към 72,75 $ за барел, до момента в който фючърсите на американския лек недопечен нефт нараства с 1,16% към 62,90 $ за барел, запазвайки възходящото си ценово придвижване за трети следващ ден на търговия.

Според анализатори на Citigroup, петролът тип " Брент "  изглежда е подготвен да пробие през горната граница на ценовия диапазон сред $70 и $73, който беше в действие от началото на месец май, защото растящото напрежение в Персийки залив продължава да тревожи вложителите.

Поскъпването на черното злато е реалност макар оповестеният през вчерашния ден отчет на Енергийната осведомителна организация, показващ мощен растеж на складовите ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати с 5, млн. барела през седмицата до 10-и май, до момента в който упованията бяха за тяхно намаляване с 1,4 млн. барела.

В същото време обаче солидният напредък на пазарите на акции на Уолстрийт за трета поредна сесия на търговия оказва спомагателна поддръжка за инвеститорския риск-апетити и на стоковите тържища, в това число при търговията на петролните фючърси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР